Pluimveehouderij

Achtergrond

Zes bedrijven met pluimvee beboet door tuchtgerecht

Het tuchtgerecht van het Productschap Pluimvee en Eieren heeft zes pluimveebedrijven beboet in verband met overtredingen van de regelgeving rond salmonella en campylobacter.

Het gaat om twee legbedrijven, drie vleeskuikenbedrijven en één vermeerderingsbedrijf.
De bedrijven zijn beboet met bedragen variërend van 450 tot 1.600 euro. De bedrijven hebben overtredingen gemaakt op het gebied van de hygiëne in de stallen en tekortkomingen op het gebied van de monitoringsplicht. Het actieplan salmonella binnen de pluimveesector is er op gericht om het aantal besmettingen met salmonella terug te brengen. Verder loopt er een monitoringstraject met betrekking tot campylobacterbesmettingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.