Pluimveehouderij

Achtergrond 211 x bekeken 3 reacties

Vrije vleeskuikens fors duurder

Niet-contractgebonden vleeskuikens noteren vanavond 6 cent hoger met 95 tot 97 cent per kilo op de pluimveebeurs in Barneveld. De prijsverhoging is eigenlijk alleen een gevolg van een goede vraag naar levende vleeskuikens uit Nederland van de Duitse pluimveevleesintegratie van mengvoerfabrikant Rothkötter. Die wil zijn slachthaken kost wat kost vullen, ondanks een niet al te grote vraag naar pluimveevlees. De afzet van pluimveevlees loopt rustig in Nederland. De basiscontractprijs zal morgen desondanks iets stijgen door de goede Duitse vraag. Door een grotere export van levende Nederlandse vleeskuikens naar Duitsland neemt het aanbod van deze dieren in Nederland af. Daardoor ontstaat ruimte voor een prijsverhoging van de dieren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  aaron

  ruim 60 jaar geleden waren t fietsen nu kuikens ???
  laat frans jozef lekker in zn eigen land blijven !!!
  leuk voor de boer die hoge prijs . maar maakt de concurentie positie kapot en dus handel kapot en donderd alles straks weer in elkaar jajajajaja let maar op

  zieltjes

 • no-profile-image

  wilcovanlaar

  Beste aaron, ik heb geen vleeskuikens maar dit is toch positief.Er wordt nergens gewerkt met zulke lage marges als in de landbouw !

 • no-profile-image

  Jan de Haan

  Aaron Nijkerk, jou kritiek is wel heel erg goedkoop, en ook nog eens niet echt origineel. Je kunt vinden van Frans-Josef wat je wil, maar lef heeft tie wel. Hoezo concurentie ??? leg me dat eens uit als je kunt ........ elke cent erbij voor de producent ( producent is hij die de het meeste risico loopt, en de kleinste marge krijgt) is weer een beetje meer adem.

Of registreer je om te kunnen reageren.