Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vraag naar pluimveevlees trekt aan

De vraag naar pluimveevlees trekt eind deze week aan door het mooie barbecueweer. Begin deze week kochten consumenten nog niet zoveel pluimveevleesproducten. Daardoor bleven de prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens vanavond nog onveranderd op 82 tot 84 cent per kilo op de pluimveebeurs in Barneveld. De basiscontacprijs blijft morgen hoogswaarschijnlijk ook gelijk. Als het weer volgende week mooi blijft, zullen de prijzen van vleeskuikens wel aantrekken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan Pieter Bierema

    Meneer Klein Kranenberg als deze week de BCP niet omhoog kan, wanneer zou dat dan wel moeten? U hebt u weer door de voorlichter van de beurs met een kluitje in het riet laten sturen. Nu eind Mei begin Juni moet de prijs stijgen, want als de Tour begint gebeurt dat echt niet meer. De piek van de prijzen behoort mijns inziens voor de zomer of bij aanvang zomer te worden bereikt. Sommige pluimveehouders wordt een goeie ronde dus net eventjes onthouden want de voerprijsstijging gaat wel lekker door. Het is recessie en de heren slachters denken eerst weer aan zichzelf en niemand kan controleren of het eerlijk gaat! Ik vertrouw in ieder geval weinig van deze prijsvorming.

Of registreer je om te kunnen reageren.