Pluimveehouderij

Achtergrond 302 x bekeken 4 reacties

VWA: nieuwe manier van werken bij incident blijft

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat bij toekomstige incidenten en problemen op dezelfde manier te werk als bij de dioxinebesmetting in biologische eieren van afgelopen mei.

Het was voor het eerst dat de VWA de afhandeling van de problemen met te hoge dioxinegehalten in biologische eieren zo nadrukkelijk overliet aan de marktpartijen. Dit betekende dat de marktpartijen (voerleveranciers) zelf pluimveebedrijven blokkeerden en weer vrijgaven omdat de dioxinegehalten in hun eieren te hoog waren. De VWA hield op afstand toezicht.

Volgens een woordvoerder is dit beleid geheel in lijn met de Europese algemene levensmiddelenverordening (178/2002/EU) en is er geen reden om in de toekomst van die lijn af te wijken. Wel zegt de VWA de afgelopen weken de zaak nauwlettend te hebben gevolgd om na te gaan of de markt haar verantwoordelijkheid nam. De VWA zegt ook in de toekomst dit te zullen blijven doen.

In de vergadering van de sectorcommissie eieren van het Productschap Pluimvee en Eieren is afgesproken dat een delegatie van het PPE nog een gesprek gaat voeren met de VWA over de nieuwe manier van werken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R. Stampersgat

  Privatisering van de rechtsstaat. Marktpartijen vervangen politie. Wie gaat er straks belasting heffen. Je buurman ?

 • no-profile-image

  R. van Hekken

  Zou het niet rechtvaardiger zijn als een onafhankelijke overheidspartij (=VWA) dergelijke beslissingen met enorme gevolgen (lees schade!!) zou moeten nemen? TrusQ claimt onafhankelijk te zijn maar wordt gevormd door alle grote voerleveranciers....Is dit niet hetzelfde als het aanstellen van een PVDA-informateur?? Ik kan de frustratie van Wilders goed begrijpen! De leverancier wordt baas over zijn klanten....De klant = koning maar de leverancier, TrusQ dus, blijkbaar KEIZER!!

 • no-profile-image

  landbouwer

  De grote jongens gaan steeds vaker vrij uit in dit land, is dit nu een rechtvaardige overheid???

 • no-profile-image

  J. RAMMELAAR

  Dus we krijgen een soort Burgerwacht ? En dit is onafhankelijk ?

Of registreer je om te kunnen reageren.