Pluimveehouderij

Achtergrond 6 reacties

RCC: bewering 'kip goedkoper dan kattenvoer' klopt

De mededeling dat kip goedkoper is dan kattenvoer, is feitelijk juist.

Die conclusie trekt de Reclame Code Commissie (RCC) over de radiospot van Wakker Dier, waarin wordt gewezen op dit fenomeen. De spot is beoordeeld door de reclamecodecommissie naar aanleiding van een klacht van een man uit Arnhem. Hij vond de vergelijking van kip met kattenvoer misleidend. Kattenvoer is in tegenstelling tot kip een complex product, dat is getest in laboratoria en is voorzien van vele toevoegingen, was zijn argument.

Wakker Dier bracht hier tegenin dat de klager feitelijk niet betwist dat kip goedkoper is dan kattenvoer. Volgens de actiegroep bevestigt de klager juist de boodschap die Wakker Dier wil uitdragen. "Kennelijk stelt men aan kattenvoer hogere kwaliteitseisen dan aan kip", aldus Wakker Dier. "Waar oorspronkelijk het beste vlees voor menselijke consumptie was bedoeld en het inferieure vlees voor diervoer, lijkt de situatie zich af en toe bijna om te draaien."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  burger

  k.i.s.s., huisdieren zitten niet de hele dag in de bench.

 • no-profile-image

  john

  oorzaak en gevolg, wij als boeren produceren goed en goedkoop voedsel, onze consument houd geld over en besteedt dat aan kat en hond en andere luxe voor zichzelf! Eigenlijk veteld de spot van wakker dier en pvdd = betaal meer voor uw voedsel en besteed minder aan kat en hond en luxe voor u zelf.

 • no-profile-image

  boerke

  Ja de consument heeft voor zijn huisdier meer over dan voor zichzelf! Komt het misschien door actiegroep wakker dier of partij voor de dieren, terwijl er geen actiegroep is voor medemenselijkheid die zo veel geld voor reclamecampagnes bij elkaar kan of wil schrapen. Tja rare wereld in mijn boerenogen.

 • no-profile-image

  k.i.s.s.

  En in 2012 is er een kooiverbod voor kippen. En 1 keer raden voor welke dieren geen kooiverbod geld, ja hoor honden en katten want dan heet het een bench de meest verkochte dieren kooi in van de afgelopen jaren.

 • no-profile-image

  vergeer

  Je zou bijna lid worden van wakker dier ,het is toch ook te gek de boeren hier werken voor een appekrats bij A H maken ze zich druk voor de max havelaar boeren omdat zij niets verdienen terwijl de nederlandse boer allerlei gekke dingen moet bedenken om rond te komen doe bijv 10 cent p.kg te prijs naar boven en dat kan natuurlijk met melk en andere producten.Gewoon aanpakken die supermarkten

 • no-profile-image

  bennie

  Eigenlijk is dit alleen een pluim op de hoed van de reclame bureaux.
  Immers,wie kan er nu louter slachtaval verkopen voor zo'n goede prijs?
  gr.Bennie

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.