Pluimveehouderij

Achtergrond 437 x bekeken

Grote prijsschommelingen Braziliaans pluimveevlees

De prijzen van Braziliaanse exportproducten schommelen heftig in de afgelopen maanden, meldt persbureau Agra Europe.

Het bureau vergeleek de prijzen in de laatste vier maanden van 2009 met die van de eerste vier maanden dit jaar. De gemiddelde prijs van kipproducten, het gros van de export naar de Europese Unie, daalde van € 2.465 per ton naar € 2.260 per ton (8 procent).

De prijs van hele kippen bleef nagenoeg gelijk: van € 1.219 naar € 1.200 per ton. Pluimveedelen gingen van € 1.376 naar € 1.436 per ton, een stijging van ruim 4 procent. Gezouten vlees toont de grootste schommeling: van ruim € 1.900 halverwege 2009 naar € 2.500 per ton in de laatste zes maanden. Het verschil zit vooral in de verdere verwerking van dit type vlees. De EU is een belangrijk afnemer van dit vlees.

Of registreer je om te kunnen reageren.