Pluimveehouderij

Achtergrond 189 x bekeken

Bijna 15 procent stijging export pluimveevlees EU

De Europese export van pluimveevlees in januari tot en met april van dit jaar 14,6 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar.

De totale export van pluimveevlees bedraagt 334.473 ton. De drie belangrijkste afnemers zijn Rusland, Hongkong en Saoedi-Arabië. De export naar Rusland is - vergeleken met de eerste vier maanden van vorig jaar - met ongeveer 10 procent afgenomen tot 45.878 ton. De export naar Hongkong is daarentegen enorm gestegen van 15.665 ton vorig jaar naar 39.214 ton in de eerste vier maanden van dit jaar. Ook in euro's is sprake van een toename van de export. De geschatte export bedroeg in de eerste vier maanden 419,4 miljoen euro. In de vergelijkbare periode vorig jaar bedroeg dat ruim 357 miljoen euro .

Of registreer je om te kunnen reageren.