Pluimveehouderij

Achtergrond 220 x bekeken 2 reacties

Afzet eieren loopt slecht

De afzet van eieren valt zwaar tegen. Consumenten eten kennelijk liever andere producten dan eieren. Bovendien is het eieraanbod groot. Duitse leghennenhouders zijn bezig met een inhaalrace om hun productie op te voeren, nadat de Duitse regering traditionele kooien verbood sinds begin dit jaar. De Duitse omschakeling van traditionele kooien naar alternatieve huisvestingsvormen is nu grotendeels of geheel achter de rug. Duitse leghennenhouders zullen hun technische resultaten in hun nieuwe huisvestingsvorm de komende tijd verbeteren, omdat zij er meer ervaring mee opdoen. Supermarkten gebruiken het grote aanbod van eieren en de geringe vraag om de eierprijzen flink te drukken. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt daardoor met 78 cent naar € 5,23 per 100 stuks. Dat is 95 cent per 100 stuks minder dan een jaar geleden. Door de lage eierprijzen en de lage koers van de euro loopt de export van eieren naar derde landen beter. Ook de verwerkende industrie koopt eieren, maar wel tegen lage prijzen. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 40 cent naar € 3,50 per 100 stuks. Dat is € 1,79 per 100 stuks lager dan een jaar geleden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  l wassink

  goedenmiddag
  ja de eieren zitten op een laagte record,maar de supermarkten houden de prijs er wel op,voor de verhoging met de pasen koste een doosje met 10 eieren o.98 nu naar een vrije val van de prijzen kost een doosje klasse l-m 1,49

 • no-profile-image

  john

  ik denk: tijd voor adviesprijzen voor de consument. De consument weet niet dat de winkels minder betalen voor de eieren en deze zodoende ook minder duur hoeven te zijn in de winkel.. Vertel heel nederland dat de eieren in de winkel met deze boerderijprijzen nog geen euro hoeven te kosten : de consument komt dan wel in actie en de vraag neemt weer toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.