Pluimveehouderij

Achtergrond 329 x bekeken

Aanzet tot Beter Leven bij kip

De Dierenbescherming is met Plukon in gesprek om voor pluimveevlees een basissegment in de markt te zetten.

"Ik heb goede hoop dat we de truc die we met Vion hebben toegepast voor varkensvlees, nu ook voor kip kunnen uitvoeren."

Dat zegt directeur Frank Dales van de Dierenbescherming. Voor varkensvlees heeft de afspraak geleid tot een besluit van supermarkt Albert Heijn om alleen nog vlees van het Beter Leven-keurmerk in de schappen te leggen.

Dales sprak gisteren op een bijeenkomst ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het vertrouwensloket preventie verwaarlozing landbouwhuisdieren in Lelystad. De Dierenbescherming heeft het Beter Leven-keurmerk in het leven geroepen, dat met behulp van een tot drie sterren aangeeft hoe het met het dierenwelzijn is gesteld.

Dales zegt een goed gesprek gehad te hebben met Plukon. "We hebben nog geen concrete afspraken gemaakt, maar we hebben elkaar goed in de ogen gekeken."

LNV-directeur Agroketens en Visserij Cees Oomen liet op de bijeenkomst weten dat hij de indruk heeft dat het keurmerk nog aan naamsbekendheid te wensen overlaat. Volgens Oomen zijn er kansen om het keurmerk, dat nu alleen nog in Nederland wort toegepast, een Europese dimensie te geven. "Dat consumenten willen betalen voor duurzaamheid is echt niet typisch Nederlands."

Of registreer je om te kunnen reageren.