Pluimveehouderij

Achtergrond

West-Fries kopt tulpen in Flevoland

Tulpenkweker Jan Obdam kopt tulpen in Almere.

De West-Fries, zijn bedrijf is gevestigd in Hem, teelt bollen op 45 hectare. "Het is de normale tijd van het jaar om te koppen", vertelt Obdam. "Vorig jaar waren we iets vroeger." Eind van de week verwacht hij de klus te klaren. Obdam heeft één keer beregend. "Dat was op dat moment nodig. De regen die erna kwam is mooi meegenomen." Het gewas staat er goed bij, vertelt de tulpenkweker. Droog weer is het prettigst bij het koppen, dat rijdt beter. Foto Axipress

Omdat veehouders Wim en Margreet van Koevorden uit Buren een buitensportbedrijf hebben opgezet, mag het kalfje rechts op de foto bij de moeder blijven lopen. Het koeien melken heeft de familie van Koevorden eraan gegeven, maar de veehouderij hebben ze niet losgelaten. Daarom lopen er nu vleeskoeien in de wei, met hier en daar een kalfje erbij. Foto William Hoogteyling

Kersenteler Theo Joosten plukt zijn Earlise-kersen in de kas. De teler was één van de eerste aanbieders. "We hebben in een hoek bomen gestookt om meer gespreid te kunnen oogsten. Er is door de kosten dit jaar weinig gestookt." De teler verwacht dat het aanbod daardoor nog beperkt blijft. De kilo-opbrengst valt hem niet mee. "We hebben duidelijk een bestuivingsprobleem." Foto Vidiphoto

Een medewerker van de Rondeel-stal in Barneveld bekijkt onder toeziend oog van een van de kippen de eerste eieren. Bij pluimveehouder Gerard Brandsen zijn afgelopen dinsdag de eerste Rondeel-eieren verwerkt. De stal werd op 14 april jongstleden bevolkt met 30.000 leghennen van het type Lohman light. De dieren beginnen nu te leggen. De eieren worden voorlopig in de regio afgezet. Vanaf juli komen ze bij Albert Heijn in de schappen te liggen als Rondeel-ei met drie Beter Leven-sterren van de Dierenbescherming. Foto Vidiphoto

En hommel zoekt naar nectar op een bloeiend perceel koolzaad in Wehl. De productie in de EU valt naar verwachting lager uit dan vorig jaar. Foto Lex Aalders

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.