Pluimveehouderij

Achtergrond

Week 19: wisselende kuikenmarkt

Het beeld op de markt van kuikenvlees is deze week volgens handelaren sterk wisselend van karakter. De vraag naar vers kuikenvlees zou zonder meer goed zijn, terwijl de interesse voor bevroren product wat zou stagneren.

Dit laatste wordt veroorzaakt doordat Roemenië, traditioneel een belangrijke markt voor kuikenbouten, het toch wat laat afweten. Dit heeft nog niet zo veel gevolgen voor de prijzen van de kuikenbouten, want deze blijven zo rond de €1,00 à €1,05 hangen. Overigens is de tegenvallende vraag uiteraard gebaseerd op een momentopname en kan de situatie zo weer verbeteren.

De interesse naar verse kuikendelen is dus eigenlijk best goed. Men realiseert hier op dit moment heel behoorlijke prijzen, waarbij opvalt dat vooral verse drumsticks het qua vraag en prijzen heel goed doen.

Het kuikenaanbod zou nog redelijk ruim van omvang zijn. Volgens voorlopige cijfers was de opzet in april zeker niet al te groot. Deze vleeskuikens komen vanaf het midden van deze maand op de markt en het huidige toch nog redelijk ruime aanbod wordt vermoedelijk mede veroorzaakt doordat er enerzijds weer meer product uit voorraad is genomen en anderzijds doordat de hoge opzet van maart nog in het huidige aanbod doorwerkt.

Voor dit moment is men per saldo overigens niet echt ontevreden en voor de komende periode is de hoop vooral op wat beter weer gevestigd. Normaliter trekt de kuikenmarkt richting Pinksteren wat aan en dit zal zeker zijn beslag krijgen als dit met wat warmer weer gepaard gaat.

(bron: PPE)

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.