Pluimveehouderij

Achtergrond

Vkod-spinfeeder van VDL Agrotech

De spinfeeder van VDL Agrotech voor ouderdieren (ook opfok) strooit kleine porties voer in de strooiselruimte.

De spinfeeder ofwel mini-voerstrooier van VDL Agrotech voor (opfok)vleeskuikenouderdieren bevordert of handhaaft de bevruchtingsresultaten in de legperiode, verdeelt de dieren beter door de stal en leidt tot minder grondeieren. In de opfok zorgt de spinfeeder voor minder stress en bevordert het de activiteit tijdens voerloze dagen van een ’skip a day’-voerschema.

Met twee platen (strooibegrenzers) kan de verspreiding van het voer (enkele grammen per dier) tijdens de legperiode worden gestuurd zodat het niet op de beun komt. In de opfok is dat niet nodig, omdat de gehele opfokstal strooiselruimte is. De spinfeeder kan worden voorzien van een verlengstuk gekoppeld aan een centrale voerbuis midden boven in de stal boven de beun.

De mini-voerstrooier heeft een bereik van 6 à 7 meter. Op elke 12 tot 14 meter stallengte is een voerstrooier nodig. In een opfokstal hangt één rij voerstrooiers in het midden van de stal, in een vermeerderingsstal hangt boven elke scharrelruimte een rij. De transportbuis is een rondgaand buisvoercircuit (doorsnede 50 mm) of een rechte spiraalbuis (doorsnede 45 mm).

Het spinfeedersysteem is voorzien van een hoorn, als signaal voor de dieren dat het voer eraan komt. Het bedrijf heeft inmiddels 14 stallen ermee ingericht, voornamelijk vermeerderingsstallen, maar ook enkele opfokstallen.

VDL Agrotech
Eindhoven
Tel. (040) 292 55 00
e-mail: info@vdlagrotech.nl
internet: www.vdlagrotech.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.