Pluimveehouderij

Achtergrond 773 x bekeken 5 reacties

Vervoersverbod pluimvee in Deurne

In Deurne is op een bedrijf met 28.000 hennen Aviaire Infuenza (AI) vastgesteld. In een kring van 3 km rond het bedrijf is een vervoersverbod ingesteld.

Het besmette bedrijf, dat hennen met uitloop heeft, zou deze week de dieren voor de slacht afvoeren. Vanuit de reguliere monitoring voor de slacht is de besmetting vastgesteld. Er zijn geen ziekteverschijnselen aangetroffen. Daarom vermoedt de VWA dat het een laag pathogeen type AI betreft, maar nader onderzoek moet dat nog bevestigen.
De dieren worden zondagavond nog geruimd.

In een kring van 3 km geldt een vervoersverbod voor pluimvee, (broed-)eieren en pluimveemest. In de zone zitten volgens de VWA 20 pluimveebedrijven. Ook geldt een vervoersverbod voor alle andere zoogdieren (varkens, paarden, runderen, geiten, schapen) als er pluimvee op het bedrijf aanwezig is.

In de 3 km-zone moet al het pluimvee direct worden opgehokt. Ook is de bezoekersregeling weer van kracht voor alle bedrijven.

Alle bedrijven met pluimvee in de 3 km-zone worden de komende dagen gescreend, net als alle contactbedrijven.

Naar de tekst van de regeling
Naar het dossier vogelgriep op de site van LNV

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Stichting veilig voedsel

  U kunt wel weer zien waar zich de eerste problemen voordoen!
  Het is toch voedseltechnisch ontverantwoord om dieren die gehouden worden voor de productie van humaan voedsel om deze in aanraking te laten komen met wilde dieren!
  Daarnaast worden er bij deze dieren bijna continu medicijnen toegediend onder het voer of drinkwater, ofwel legaal met recept of illegaal!!
  Voor de humane veiligheid wil de regering al het antibioticum terug dringen in de veehouderij! Dat zal zeker onmogelijk worden als deze dieren buiten moeten kunnen lopen!

 • no-profile-image

  mijn hobby gaat eraan

  Spijtig voor onze collega. Spijtig voor een ieder die in de cirkel zit. Spijtig voor de dieren, hoewel ze op leeftijd waren, ze moeten vroeger opgeruimd worden.. ze hebben al een poosje geleden van het virus....
  Nee, jongens, geweldig is het die kippen buiten. We hebben het in de gelderse vallei gezien (diverse ziektes), nu deurne, dan twente..
  Ik weet niet wat de Partij voor de Dieren voor standpunt heeft, qua dierwelzijn. Het gaat niet om welzijn, het gaat om het verwjideren van ALLE pluimveehouders in Nederland. En WIJ, "gekke" boeren, werken er aan mee, stappen over op bio of freiland! Het is de ondergang van de bio-kip, de freiland-kip, maar wat nog erger is, van alle Pluimveehouders! Heeft iemand daar al wel eens over na gedacht?
  Collega's: 1 tip, houdt alstublieft alle kippen voortaan binnen. Laat die paar cent bio-toeslag maar zitten voor de eieren, als je kippen worden geruimd, heb je er niks mee verdient!
  En je collega's (die de kippen binnen houden (scharrel/kooi)),)kunnen ook blijven bestaan
  Al vast bedankt.

 • no-profile-image

  Natuurvriendin

  Hoe komt het toch, ja, en het gaat maar door. Alweer, wie zijn er Weer de Dupe, juist de dieren, maar die tellen niet mee.
  Verburg, maak je sterk en STOP die fokkerijen, nu kun je het misschien nog.
  Verlaat de kamer tenminste met een goed besluit.

 • no-profile-image

  Stichting Veilig Voedsel

  @ Natuurvriendin!
  Weer één die de struisvogel tactiek wil toepassen! Je kop in de grond steken lost ook niks op! Wat denk je als alle fokkerijen weg zijn in NL? Die komen weer terug op andere plaatsen in de EU! Dus het aantal dieren blijft op zijn minst gelijk, maar ga er maar van uit dat die gewoon zelfs zal blijven groeien!
  De dieren die in NL gehouden worden hebben misschien nog wel het beste leven tegenover andere EU landen of andere wereld delen! Jij bedoeld als de fokkerijen maar ver genoeg weg zijn, zie en voel je er niks van en is je geweten schoon? Ik snap niet waarom je dan nog in NL woont en niet op Paradise Island!

 • no-profile-image

  Goossens

  @ Natuurvriendin..
  Ik zou een leuk hutje in de bossen ver van Nederland gaan zoeken.

  mvg,

  Goossens

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.