Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Twee weken later maaien dan vorig jaar

Het maaien van de eerste snede gras vindt dit jaar op veel plaatsen zo’n twee weken later plaats dan vorig jaar.

Droogte en kou zorgden voor een tragere groei van het gras. Een kleine 14 hectare grasland van melkveehouder Noud van de Ven in Dronten is vandaag gemaaid. Foto AxiPress

De akkerbouwers in de EU verbouwen dit jaar 1,37 miljoen hectare bieten. Dat is 40.000 hectare minder dan in 2009. In Zuid-Limburg staan de suikerbieten er goed voor. Foto Twan Wiermans

Het eierkook- en verfbedrijf Eivo introduceert een oranje ei. Het Ospelse (Limburg) bedrijf speelt daarmee in op het komende wereldkampioenschap voetbal, dat in Zuid-Afrika wordt gehouden en waar het Nederlands voetbalelftal aan mee doet. Het eierkook- en verfbedrijf is onderdeel van het bedrijf Eggafood. Behalve oranje eieren levert het bedrijf ook rood-wit-blauwe. De eieren zijn bestemd voor de Nederlandse markt. Uit het buitenland komt geen vraag naar eieren in de nationale kleuren. Foto Vidiphoto

LTO Noord grijpt de tweede etappe van de Ronde van Italië, Giro d’Italia, aan om de land- en tuinbouw onder de aandacht te brengen. In het weiland van melkveehouders Eef en Arjen Vernooij in Schalkwijk, dat langs de route ligt, is het silhouet van een koe uitgemaaid. "We hopen dat de camerahelikopter die de wielrenners tijdens de wedstrijd volgt de actie mooi in beeld zal brengen, zodat iedereen in Europa kan zien dat we trots zijn op ons gebied", vertelt Wim van Wijk, LTO-afdelingsvoorzitter Bunnik Houten. Foto William Hoogteyling

Selecteurs zoeken zieke planten in een tulpenperceel van akkerbouwers Jan Ebel en Truus Menninga in het Noord-Groningse Losdorp. Ze telen 5 hectare tulpen vlakbij de Eemshaven, zegt Truus Menninga. "Het ziekzoeken duurt nog tot volgende week. Inmiddels is een deel van de tulpen al gekopt. De tulpen bloeien langer dan vorig jaar. Toen was april droog, waardoor de tulpen snel waren uitgebloeid. We verbouwen al 21 jaar tulpen. Vanwege de zware grond telen we de tulpen in netten." Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jaap

  Als je wilt dat men deze tekst begrijpt in de rest van europa zou engels meer resultaat hebben. Weer een gemiste kans

  Een beetje dom!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vermits het actuele voorjaar structureel veel te weinig warmte kent, hetgeen logischerwijze een trage groei van het grasgewas veroorzaakt, komt den Ollandse melkboer zo'n veertien dagen later toe aan het cyclomatisch oogsten van het kuilgras voor het nakende winterseizoen. ( Jaap, speel dit maar door naar Brussel, dan kan men er wellicht een EU-item van maken).

Of registreer je om te kunnen reageren.