Pluimveehouderij

Achtergrond 180 x bekeken

Prijs vrije vleeskuikens gelijk

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens bleven vanavond gelijk op 82 tot 84 cent per kilo. Het aanbod van vleeskuikens is groot. Bovendien groeien de dieren goed, zodat de gewichten ook hoog zijn. De vraag naar pluimveevlees is ook goed. Kipfilet gaat goed van de hand. De afzet van bouten loopt daarentegen wat minder. Supermarkten houden nog reclame-acties met kipfilet. De basiscontractprijs stijgt morgen misschien nog met een halve cent per kilo. Enkele pluimveeslachterijen hielden hun prijzen voor vleeskuikens vorige week onveranderd, terwijl anderen die verhoogden. Degenen die achterblijven met hun prijzen, zullen die op hetzelfde niveau als concurrenten willen brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.