Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Plukon neemt Belgische Maiski foods over

Plukon Royale Groep neemt het Belgische bedrijf Maïski Foods over van het moederbedrijf Dossche Mills.

Plukon Royale en Maiski hebben hierover een principe-akkoord bereikt. Maïski is een bedrijf dat actief is in de productie van verse en gegaarde kipproducten en kant- en klaarmaaltijden. Maïski heeft een omzet van 20 miljoen euro. Volgens een woordvoerder van Plukon is toestemming van de mededingingsautoriteiten niet nodig, gezien de omvang van de overname. Door de overname wordt Plukon een bedrijf met elf productielocaties, waarvan zes in Nederland, twee in Duitsland en drie in België met een omzet van 730 miljoen euro en 2.700 medewerkers.

Volgens de woordvoerder vullen de activiteiten van Maiski die van Plukon heel mooi aan. Maïski is in België een sterk merk. Ook produceert het bedrijf onder het licentiemerk Weight Watchers.

Plukon is van zins het bedrijf zoveel mogelijk zelfstandig te laten blijven opereren. "Maar we gaan natuurlijk wel bekijken in hoeverre er synergievoordelen zijn te behalen met onze eigen activiteiten in kant en klare maaltijden."

Eén reactie

  • no-profile-image

    A Buttons

    Wederom een sterke zet van Poortinga en zijn mannen. Niet investeren in haken maar in MERKEN. Daarmee kun je je onderscheiden in de pluimveevleesmarkt. (in welke markt niet?) Kippen doodmaken kan iedereen maar vlees vermarkten is een kunst en dat vak verstaat Plukon Royale.

Of registreer je om te kunnen reageren.