Pluimveehouderij

Achtergrond 181 x bekeken

Pilgrim's Pride boekt verlies, drie fabrieken starten door

De winst van Pilgrim's Pride is het afgelopen kwartaal 23 procent gedaald tot 45,5 miljoen dollar (36 miljoen euro).

De Texaanse pluimveevleesverwerker heeft echter vertrouwen in herstel van de vraag naar kippenvlees, en reactiveert de komende twee jaar drie fabrieken.

Pilgrim’s Pride zag de omzet dalen van 1,7 naar 1,64 miljard dollar (1,29 miljard euro). De rode inkt is volgens het bedrijf het gevolg van een dure ontslagronde en relatief hoge voerkosten. Pilgrim's Pride kocht voergraan in op een hoog prijsniveau. Het bedrijf verliest marktaandeel in de VS sinds het eind 2008 surseance aanvroeg. Het Braziliaanse JBS-Friboi nam sindsdien een belang van 64 procent in het Amerikaanse bedrijf.

Bestuursvoorzitter Don Jackson noemt de resultaten beneden verwachting, en analisten lieten het aandeel op de beurs in New York in de eerste uren dalen met 20 procent. Jackson stelt echter dat de consumptie in de zomer, het barbecueseizoen, normaliter aantrekt. Het opstarten van drie fabrieken verhoogt de productiecapaciteit van Pilgrim's Pride met circa 10 procent, oftewel het slachten van 3,5 miljoen kippen.

Concurrent Sanderson Farms verhoogt eveneens de productie.

Of registreer je om te kunnen reageren.