Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ontsnapte kalkoengier vliegt in Friesland

Een kalkoengier uit het dierenpark Aqua Zoo in Leeuwarden vliegt al enkele dagen vrij rond.

De roofvogel wist een gat in de omheining van de vogelvolière te vinden en ontsnapte. Dierverzorgers hebben na tips van mensen die het beest zagen al een paar pogingen gedaan de kalkoengier te vangen, maar zonder resultaat. Dat meldde een woordvoerster van het park zondag.

Zondagmorgen deden de verzorgers een poging in Wirdum waar het beest op een dak was gesignaleerd. Zaterdag gebeurde hetzelfde in Leeuwarden. Ze doen dit door de kalkoengier te lokken met bijvoorbeeld een dode kip en pogen vervolgens een net over de vogel te gooien. Volgens de woordvoerster is de gier erg schichtig. "Zodra mensen in de buurt komen is hij weg.''

De kalkoengier is een roofvogel die normaal leeft in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Het beest kan ruim 80 centimeter lang worden en kent een spanwijdte tot 180 centimeter.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Henkie Hagel

    Als ik hem op mijn dak zou hebben zitten, zou ik hem denk ik afschieten.
    Levensgevaarlijke beesten, men moet er maar beter op passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.