Pluimveehouderij

Achtergrond

Mabes sprayer tegen vliegenoverlast

Schippers Bladel komt met een spuitboom om maden te bestrijden bij de mestopslag.

Iedere pluimveehouder met een mestloods weet hoe vervelend vliegen in de zomer kunnen zijn. Bij het bestrijden van het vliegenprobleem moet je beginnen bij de bron, de maden. Schippers Bladel B.V. komt daarom met de Mabes sprayer voor het effectief bestrijden van de maden.

Spuitboom op afstand

Door gebruik te maken van de MS Madendood Plus in combinatie met de Mabes sprayer kunnen de maden effectief bestreden worden. Nog een bijkomend voordeel is dat de sproeinozzle in het midden van de mesttransportband geplaatst kan worden, en hierdoor wordt alles gelijkmatig behandeld. Het bestrijdingsmiddel Madendood Plus zal altijd in de juiste verhouding vermengd worden met het water. De bijbehorende 8 meter lange hogedrukslang tussen de pomp en de nozzle zorgt ervoor dat de spuitboom op een grotere afstand geplaatst kan worden. Hierdoor kan het pompgedeelte in de stal staan.
De Mabes sprayer is van robuust r.v.s., zeer solide en eenvoudig te plaatsen. Ook is het volledig demontabel en daardoor makkelijk op te bergen wanneer de unit niet gebruikt wordt. Verder wordt de Mabes sprayer elektronisch aangestuurd en werkt op 220 Volt. Het waterverbruik is 50 tot 60 liter per uur.

Geschakeld aan mestband

De Mabes sprayer kan geschakeld worden aan de motor van de mestband. Het voordeel hiervan is dat de pomp automatisch zal beginnen met spuiten vanaf het moment dat de mestband wordt aangezet. Zo zal er nooit vergeten worden de spuit te starten en wordt de eerste tot de laatste kilo mest gelijk behandeld.
Aanschafprijs van de Mabes sprayer bedraagt €715 (ex. BTW)

Meer informatie via de website van Schippers of telefonisch op (0497) 339771.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.