Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierverbod tijdens luilak in regio Haarlem

Gemeenten in de regio Haarlem hebben voor de luilakviering in de nacht van vrijdag op zaterdag een verbod ingesteld om producten als eieren, boter en meel op zak te hebben.

Daarmee willen ze voorkomen dat woningen, bedrijven en auto’s worden besmeurd, zo hebben de regiogemeenten donderdag bekendgemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag voor Pinksteren is het traditioneel luilak in Haarlem en omstreken. Jongeren gaan dan niet alleen de straat op om lawaai te maken, maar de laatste jaren smeren ze ook huizen en auto’s onder met onder meer boter en eieren. Dat geeft veel overlast. Om dat dit jaar te voorkomen hebben alle gemeenten hun algemene plaatselijke verordening (APV) aangepast.

Er geldt een algeheel verbod om smeermiddelen mee te nemen. De politie mag die smeersels direct in beslag nemen. Minderjaren die desondanks huizen en auto’s onder kliederen, worden doorgestuurd naar bureau Halt waar hen een alternatieve straf wacht. Meerderjarige luilakvierders die zich niet aan de regels houden, krijgen zonder pardon een bekeuring.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.