Pluimveehouderij

Achtergrond

Dergalin-roofmijt bestrijdt bloedluis

De Dergalin-roofmijt van Protekta bestrijdt bloedluis op biologische wijze.

Protekta in Gemert (N-B) heeft de Dergalin-bestrijding van bloedluis ontwikkeld in samenwerking met Koppert in Berkel en Rodenrijs (Z-H), internationaal marktleider in biologische gewasbescherming, en de Universiteit van Amsterdam. Tijdens de ontwikkeling van Dergalin is de biologische bestrijding van bloedluis getest met diverse natuurlijke vijanden. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met vijf pluimveebedrijven. Volgens Protekta heeft de zorgvuldige selectie gedurende drie jaar een betrouwbaar en effectief product opgeleverd.

De bloedluisbestrijding met de Dergalin-roofmijt is ongevoelig voor de temperatuurschommelingen en de hoge luchtvochtigheid in de stallen. Onderzoek door de Universiteit van Amsterdam toonde aan dat bij het toepassen van deze bloedluisbestrijding met roofmijten geen gevaar bestaat voor de kippen en de kuikens.

Bedrijven die interesse hebben in bloedluisbestrijding met de Dergalin-roofmijt worden deskundig geïnformeerd: er wordt een analyse gemaakt van het bedrijf en op basis daarvan volgt een advies en een inzetschema van de roofmijt.

Leverancier Protekta meldt dat de belangstelling dermate groot is dat producent Koppert een grotere productielijn bouwt om aan de vraag uit de pluimveesector te kunnen voldoen.

Protekta
Gemert (N-B)
• tel. (0492) 36 42 92
• internet: www.protekta.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.