Pluimveehouderij

Achtergrond 236 x bekeken

Beperkingen rond Deurne blijven van kracht

De beperkende maatregelen in de zone van 3 kilometer rond het pluimveebedrijf in Deurne waar een milde vorm van vogelgriep is vastgesteld, blijven voorlopig nog van kracht.

Het ministerie van LNV wil eerst het onderzoek op de 36 bedrijven met pluimvee in de zone afwachten. Dat is op zijn vroegst eind deze week, en mogelijk begin volgende week afgerond. Ook wordt nog onderzocht om welk subtype van de vogelgriep het precies gaat; tot dusver staat alleen vast dat het om een laagpathogene (milde) H7-variant gaat.

Als bij het onderzoek geen nieuwe gevallen van vogelgriep aan het licht treden, kan LNV besluiten om de beperkingszone terug te brengen van 3 naar 1 kilometer rond de uitbraak. In die kleinere zone liggen niet 36, maar drie andere bedrijven met pluimvee, aldus een woordvoerder van LNV.

In de 3-kilometerzone gelden vervoersverboden voor pluimvee, (broed-)eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Daarnaast moeten pluimveehouders hun dieren afschermen.

Lees ook: Screening geblokkeerde bedrijven morgen afgerond

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.