Pluimveehouderij

Achtergrond 161 x bekeken

Vrije vleeskuikens duurder

Niet-contractgebonden vleeskuikens leveren volgende week 2 cent meer op met 81 tot 83 cent per kilo. Daartoe heeft de noteringscommissie van de pluimveebeurs in Barneveld vanavond besloten. Ondanks alle negatieve berichtgeving over resistente bacteriën en antibiotica in pluimveevlees, loopt de afzet daarvan goed. Consumenten trekken zich weinig van deze verhalen aan en kopen volop pluimveevlees. Pluimveeslachterijen missen volgende week een slachtdag (Koninginnedag) en willen in de vier slachtdagen daarvoor zoveel mogelijk vleeskuikens verwerken om hun klanten van pluimveevlees te voorzien. Zij nemen het grotere aanbod van vleeskuikens dan ook gemakkelijk op. Desondanks zal de basiscontractprijs voor vleeskuikens morgen nog bijna zeker onveranderd blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.