Pluimveehouderij

Achtergrond 402 x bekeken

Vlees van uitloopkalkoenen blijft nicheproduct

Vlees van kalkoenen in een outdoor-systeem met overdekte uitloop blijft een nicheproduct.

Duitse afnemers betalen niet extra voor dit vlees ten opzichte van producten van kalkoenen uit gangbare systemen zonder uitloop. Dat bleek vandaag op een vergadering van de afdeling kalkoenenhouders van de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders en de afzetorganisatie Bevordering Afzet Vleeskalkoenen (BAV).

Verreweg het meeste vlees van Nederlandse kalkoenen komt in Duitse supermarkten terecht. Die dieren worden allemaal in Duitsland geslacht, omdat er in Nederland geen kalkoenenslachterij meer is. Duitse consumenten eten 6,6 kilo kalkoenenvlees per hoofd per jaar, terwijl die consumptie in Nederland op 1,2 kilo per jaar ligt. "In Nederland is de supermarktketen Jumbo geïnteresseerd in de afzet van vlees van kalkoenen uit een oudoor-systeem onder de naam Jumbo Bewust", zegt kalkoenenbroeder Henk Coolen. De afzet van kalkoenenvlees in Nederlandse winkels van Albert Heijn bedraagt volgens hem 5.000 kilo per week.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.