Pluimveehouderij

Achtergrond

Vencopan: tegelijk aan het voer

Vencomatic presenteert voor ouderdieren de Vencopan in drie varianten (opfok, hennen, hanen).

De Vencopan van Vencomatic heeft drie grote voordelen: alle (opfok)vleeskuikenouderdieren gaan tegelijk aan het voer, de pan voorkomt selectief vreten en er is geen ontmenging meer.

Bij de Vencopan kan de voertoevoer met vacuümtechniek worden gesloten. Een muntketting vult de doseerruimte (buffer) van elke gesloten voerpan af. Als alle voerpannen in de stal zijn afgevuld, gaat het vacuüm van de pannen af en valt het portie voer in de voerpan. Vervolgens gaat het vacuüm er weer op en kunnen de doseerkamers van de pannen weer worden afgevuld. Het volgende portie valt pas in de pannen als deze nagenoeg leeg zijn.

De Vencopan is er in drie varianten: een voor vleeskuikenouderdieren in de opfok, een voor vleeskuikenmoederdieren (hennen) en een voor vleeskuikenvaderdieren (hanen). Het centrale doseergedeelte is bij alle pannen hetzelfde.

Een uitgebreid artikel over de Vencopan staat in Pluimveehouderij 5 van 16 april 2010, pagina 16/17.
Neem een abonnement op Pluimveehouderij

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.