Pluimveehouderij

Achtergrond

VITA-kalkoenenvoeder

Boerenbond Deurne heeft een kalkoenenvoer ontwikkeld dat is afgestemd op de hedendaagse, snelgroeiende vleeskalkoenen met een hoog borstvleespercentage en goede voerefficiëntie.

De productie-eigenschappen ‘hoog borstvleespercentage’ en ‘goede voerefficiëntie’ hebben als consequentie dat de gezondheid van de kalkoenen voortdurend onder druk staat. Bij de ontwikkeling van de VITA-kalkoenenvoeders heeft Boerenbond Deurne de fysiologie van het dier nadrukkelijk centraal gesteld. Met behulp van een uniek maalprocedé kan Boerenbond Deurne de VITA-voerreeks produceren.

De VITA-voerreeks voor kalkoenen bestaat uit zeven voeders voor zowel de opfokperiode als de afmestfase. Door de VITA-voeders te verstrekken wordt het verteringsapparaat van de vleeskalkoen gebruikt waarvoor het bedoeld is: het efficiënt verwerken en verteren van het aangereikte voer. Hiermee wordt de geproduceerde mest droger, het stalklimaat beter en de dierenartskosten lager.

Boerenbond Deurne
Deurne (N-B)
Tel. (0493) 32 81 14
internet: www.boerenbond-deurne.nl

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.