Pluimveehouderij

Achtergrond 284 x bekeken 4 reacties

Eierprijzen duikelen in sneltreinvaart

De eierprijzen gaan in sneltreinvaart naar beneden. Na Pasen is de vraag naar scharreleieren compleet ingezakt. Bovendien is het aanbod van deze eieren groter, omdat Duitse scharrelhennen steeds meer in productie komen. De NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt zodoende met € 1,38 naar € 7,47 per 100 stuks. Zo'n grote prijsdaling in één week komt bijna nooit voor. De eierverwerkende industrie heeft nog wel wat behoefte aan kooi-eieren. Zij kocht de afgelopen maanden weinig eieren, omdat zij die veel te duur vond. Nu moet zij in sommige gevallen eieren kopen. Door de forse prijsdaling in de afgelopen weken is het ook aantrekkelijker voor eierverwerkers om weer grondstoffen te kopen voor hun producten. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram daalt zodoende minder hard dan die van scharreleieren (min 45 cent naar € 5,63 per 100 stuks). De Duitse Rohwaren-notering voor eieren van 60 tot 65 gram daalde vandaag met 14 cent naar € 1,00 per kilo.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  en we zijn er nog lang niet. voorspelling voor aankomende zomer, scharreleieren 4 tot 5 cent.
  dit jaar geen kersteffect en volgendjaar nog slechter, dankzij uw 3 grootste voercooperaties die heel agrarisch nederland en half duitsland de kop gek hebben gemaakt.

 • no-profile-image

  kip

  er moest gewoon eens een beetje realisme terugkomen ; iedereen was zowat aan het zweven. Maar er kunnen in 4 weken toch geen hopen eieren teveel zijn? ik denk dat de markt op dit ogenblik gewoon een evenwicht zoekt en zal vinden; maar sommige mensen willen nu eenmaal dat ze weer te goedkoop worden, hopelijk winnen zij het spel niet

 • no-profile-image

  gezond

  Ach zolang je in een half jaar gemiddeld 5 cent per ei boven je kostprijs gedraaid hebt moet je ook niet zeuren als je 2 jaar lang 1 cent onder je kostprijs draait. Om een ander (de voercooperaties) de schuld te geven, dan zegt dit meer over jezelf dan over hen. Er komt gewoon weer een evenwicht: 4 cent voor batterij, 5 cent voor scharrel en 5,5 cent voor freiland. Kan je hier niet voor draaien? Trek je conclusies, ik en velen met mij kunnen het wel. Maar ik moet toegeven, het was wel erg lekker.

 • no-profile-image

  .

  voor 5 cq 5,5 cent scharrel cq freiland kunnen produceren en jezelf gezond verstand noemen, ach ja 1 hersencel kan ook gezond zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.