Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Ei op hoofd gedrukt van Jan Kees de Jager

Tijdens een debat op de Hogeschool in Amsterdam heeft een man dinsdagavond een rauw ei kapot gedrukt op het hoofd van Jan Kees de Jager, demissionair minister van Financiën.

CDA’er De Jager was met onder anderen Tweede Kamerlid Fred Teeven (VVD) in Amsterdam voor een verkiezingsbijeenkomst en sprak met studenten over onderwijs en de studiefinanciering. ”Toen De Jager net aan het woord was, kwam er iemand aanlopen en die drukte het ei op zijn hoofd”, meldde Teeven.

Volgens een andere aanwezige begon De Jager net te vertellen dat het CDA niet wil bezuinigen op de basisbeurs en niet toe wil naar een sociaal leenstelsel, toen de man uit het publiek kwam. De man met het ei riep een onverstaanbare leus, sprong op het podium en sloeg het ei kapot tegen het hoofd van De Jager.

Teeven noemt het incident een duidelijk gevalletje van ”lamlendigheid troef” dat net zo goed hemzelf had kunnen treffen. Het voorval verstoorde volgens Teeven een leuk debat met zo’n zevenhonderd aanwezigen.

Direct na het voorval trok de VVD’er de dader aan zijn jasje. Hij achterhaalde zo diens naam en maakte die ook kenbaar aan alle aanwezigen in de volle zaal. De politie heeft de man gearresteerd. Het debat ging vervolgens gewoon verder.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Op die hogeschool verdienen ze zeker ook al boven de Balkenendenorm

 • no-profile-image

  koetje

  Een ei hoort erbij

 • no-profile-image

  willem

  Het is wel goed voor je haar.

 • no-profile-image

  anti

  GEWELDIG TOCH. Op zo'n kop past alles.
  Nu nog een clown-neusje en hij is helemaal versierd.

Of registreer je om te kunnen reageren.