Pluimveehouderij

Achtergrond 240 x bekeken

Een nieuwe manier van bedrijfsbegeleiding

Dierenarts Arthur Slaats licht zijn nieuwe manier van bedrijfsbegeleiding toe, waarbij diergezondheid centraal staat en de beperking van antibioticagebruik een logisch gevolg is.

Het gebruik van antibiotica in de vleespluimvee staat in het middelpunt van de publieke belangstelling. Minister Verburg van LNV eist dat het gebruik eind 2011 met 20 procent is gedaald, een opgave die aan de keukentafel van de individuele pluimveehouder in samenspraak met zijn dierenarts zal moeten worden uitgedokterd. Dierenarts Arthur Slaats licht zijn nieuwe manier van bedrijfsbegeleiding toe, waarbij diergezondheid centraal staat en de beperking van antibioticagebruik een logisch gevolg is.

Foto

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.