Pluimveehouderij

Achtergrond

EU exporteert 63 procent meer pluimveevlees

De 27 Europese lidstaten exporteerden in januari van dit jaar bijna 98.000 ton pluimveevlees.

Dat is 62,8 procent meer dan in de eerste maand van 2009. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Rusland is verreweg de belangrijkste afnemer van Europees pluimveevlees. Dat land nam in de eerste maand van dit jaar 27.000 ton vlees af en heeft daarmee een aandeel van bijna 28 procent in de Europese uitvoer. Daarnaast neemt Hongkong ook behoorlijk wat (bijna 13.000 ton) pluimveevlees uit de EU af. Daarmee neemt het land 12,9 procent van de totale EU-export voor zijn rekening.

De Europese import van pluimveevlees steeg in januari van dit jaar met 1,2 procent naar 63.00 ton. Brazilië is de belangrijkste buitenlandse leverancier van pluimveevlees aan Europa met een leverantie van 48.000 ton. Daarmee is Brazilië goed voor 76 procent van de totale EU-invoer van pluimveevlees.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.