Pluimveehouderij

Achtergrond

Britse 2 sisters krijgt vaste voet op continent

Met de overname van branchegenoot Storteboom Group wil de Britse pluimveevleesverwerker 2 Sisters voet aan de grond krijgen op het Europese vasteland.

Dat zegt Ruud Oost, de directeur van de Nederlandse vestiging van 2 Sisters in Cuijk.

Volgens Oost vullen 2 Sisters en Storteboom elkaar goed aan. 2 Sisters is vooral actief op de Britse en Amerikaanse markt, terwijl Storteboom vooral actief is in Nederland, Duitsland en Polen. Ook voor de Storteboom Group is er sprake van een perfecte match, zegt algemeen directeur Rob Hengeveld van Storteboom.

"Wij hebben groeiplannen en willen vooral meer richting retail. Ook in Polen willen we uitbreiden en de stap naar retail maken. 2 Sisters is dan met zijn ervaring in de Britse retail de perfecte partner."

In 2003 was er ook al sprake van dat 2 Sisters de Storteboom Group over wilde nemen. De vogelpest gooide toen roet in het eten. Storteboom ging failliet en maakte een doorstart met nieuwe aandeelhouders. "Het zijn financiële aandeelhouders. Na zeven jaar is ook voor hen de tijd rijp om de zaak te verkopen", zegt Hengeveld.

De gesprekken over overname zijn eind vorig jaar begonnen en leidden deze week tot resultaat. Met de overname krijgt 2 Sisters in Nederland de beschikking over twee slachterijen (Kornhorn en Putten), een slachterij in Polen, drie verwerkingsbedrijven (twee in Staphorst en één in Nijkerk). Daarnaast is er dan nog het oorspronkelijke fileerbedrijf van 2 Sisters in Cuijk.

Oost verwacht niet dat er op korte termijn veel veranderingen in de bedrijfsvoering zullen komen. "Het kan wel zijn dat we wat gaan schuiven in de productiestromen. Het bedrijf hier in Cuijk bijvoorbeeld zit overvol." Volgens Hengeveld gaat 2 Sisters werken met een continentale divisie.

De overname van de Storteboom Group is aangemeld bij de mededingingsautoriteiten in Engeland, Nederland, Duitsland en Polen. Hengeveld hoopt dat de goedkeuring vlak voor, of na de zomer rond komt.

Lees ook 2 Sisters neemt Storteboom Group over

Of registreer je om te kunnen reageren.