Pluimveehouderij

Achtergrond

Brazilië springt in gat op wereldmarkt pluimveevlees

Brazilië springt in het gat op de wereldmarkt voor pluimveevlees dat de Verenigde Staten laat.

Volgens een rapport van het Amerikaans bureau Foreign Agricultural Service (FAS) stijgt de export naar 3,35 miljoen ton, 4 procent meer dan in 2009.

De wereldmarkt voor pluimveevlees in 2010 wordt geschat op 8,18 miljoen ton. Dit is 3,2 procent minder dan de 8,45 miljoen ton in 2009. Het FAS wijt de terugval aan de recessie waardoor vooral in het Midden-Oosten en Afrika minder kip wordt gegeten.

De VS raakte begin dit jaar de belangrijke exportmarkten Rusland en China kwijt. Rusland wil niet langer met chloor behandeld vlees afnemen. Amerika overweegt nu om speciaal voor de Russische markt vlees niet te behandelen. Rusland wil in 2020 zelfvoorzienend zijn voor pluimveevlees. De Russische bond Rosptitsesoyuz presenteerde begin deze week een plan om te groeien van 2,5 miljoen ton in 2009 naar 4,5 miljoen ton in 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.