Pluimveehouderij

Achtergrond 467 x bekeken

Boeiend, actueel en vooral informatief

Als extra service voor de deelnemers en voor de abonnees die niet op het symposium aanwezig konden zijn, heeft de redactie van Pluimveehouderij de inhoud van de presentaties beschikbaar gemaakt.

Een dag vol nieuwe inzichten om tot op detail te kunnen sturen in de stal. Het symposium ‘Kritisch op Diergezondheid’ van de redactie Pluimveehouderij en de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders trok ruim 150 deelnemers uit de pluimveesector. Ze werden in congrescentrum De Reehorst in Ede bijgepraat over de nieuwste inzichten in bedrijfsbegeleiding, de manier van werken in de stal, darmgezondheid en het verbeteren van waterkwaliteit. Overal zijn euro’s te winnen, soms door niet meer dan een paar centen te investeren.

Vanzelfsprekend werd ook stilgestaan bij de actualiteit. Een geval van SG in Lunteren benadrukte het belang van het thema bedrijfshygiëne in de legsector nog eens en ook de vleessector kon zijn hart ophalen als het ging over antibioticareductie. In de forumdiscussie bleek dat velen het er over eens waren dat de reductiedoelstellingen hard zijn en dat de sector voor een grote uitdaging staat om deze de komende jaren te bewerkstelligen. Toch betogen de sprekers dat één en ander door bovenop de koppel te zitten en door vroeg te sturen op de kleinste details mogelijk is. Als extra service voor de deelnemers en voor de abonnees die niet op het symposium aanwezig konden zijn, heeft de redactie van Pluimveehouderij de inhoud van de presentaties hieronder beschikbaar gemaakt.

Kipsignalen en vakmanschap
De consument altijd als vertrekpunt
Kritisch op darmgezondheid
Belang van goed water
Focus op hygiëne
Zorg voor het dier
Spelen met voer

De sprekers waren: beleidsmedewerker Anne-Corine Vlaardingerbroek (CBL), dierenarts Arthur Slaats (DAP Zuid Nederland), productmanager pluimvee Bianca Reindsen (ForFarmers), toxicoloog Guillaume Counotte (GD), onderzoekster Monique Bestman (Louis Bolk Instituut), dierenarts Johanna van der Stroom (Elanco Animal Health) en hoofdredacteur Fabian Brockötter (Pluimveehouderij).

Foto

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.