Pluimveehouderij

Achtergrond 167 x bekeken

Amerikanen komen Russen tegemoet met chloorkip

Amerikaanse pluimveeslachterijen komen de Russen tegemoet in hun eis de behandeling van vlees met chloor te staken.

Een overleg over de importstop had eerder deze week in Moskou plaats, meldt de Moscow Times. Rusland is een belangrijke afnemer van Amerikaans pluimveevlees. Omgekeerd is Amerika is een grote speler op de Russische markt. Van het importcontingent voor 2010 van 780.000 ton, staan de Amerikanen voor 600.000 ton te boek. Zij dreigden dit mis te lopen. Rusland had al contacten gelegd met Thaise pluimveeverwerkers.

De chloorbehandeling is ook inzet in een handelsconflict met de Europese Unie. De EU verbiedt de behandeling, en weigert het Amerikaanse vlees. De VS heeft hierover bij de wereldhandelsorganisatie WTO een klacht ingediend.

Of registreer je om te kunnen reageren.