Pluimveehouderij

Achtergrond 557 x bekeken 2 reacties

Prijs scharreleieren fors omlaag

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt deze week met 40 cent naar € 10,63 per 100 stuks. De forse prijsdaling is een gevolg van een totale omslag op de eiermarkt. Leghennenhouders hadden de afgelopen maanden een machtige positie op de afzetmarkt voor scharreleieren door een krap aanbod. Duitse leghennenhouders moesten overschakelen van een traditionele kooihuisvesting naar een alternatief systeem. Daardoor was er in Duitsland een krap aanbod aan eieren. Nederlandse exporteurs konden daarvan profiteren. Het Duitse aanbod van scharreleieren stijgt snel, omdat Duitse leghennen weer in productie komen na het ombouwen van de Duitse stallen. Daardoor neemt de machtspositie van inkopers van eieren toe. Desondanks ligt de prijs voor scharreleieren nog € 2,25 per 100 stuks hoger dan een jaar geleden.
De verwerkende industrie betaalt ook minder voor kooi-eieren door de daling van de prijs van scharreleieren. De prijsdaling van kooi-eieren blijft nog beperkt door de vraag van Duitse kokerijen en ververijen voor Pasen. De NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram daalt met 6 cent naar € 7,40 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  manus

  De prijs voor leveringen aan de supermarkten ligt tot Pasen vast.
  Als je dan als pakstation geld wilt verdienen geef je een lagere Amsterdamse notering op en gaat vanzelf de NOP notering met hetzelfde bedrag naar beneden. Dus dat is extra winst. Geld verdienen mag maar de boel belazeren kan niet.
  Als om de vier weken de Amsterdamse prijs wordt vastgesteld (referentiekader is de Amsterdamse prijs) is het de kunst om deze Amsterdamse prijs in de weken daarna te manipuleren. Gebeurt al jaren en niemand die er iets van zegt.

 • no-profile-image

  kale kip

  er is gewoon een tekort op de scharreleieren markt dat weet iedereen en dat duitsland aan het herbevolken is weten we ook wel. Maar we komen bij lange na niet op het niveau om te zeggen dat de prijzen weer naar onderen kunnen. Dit is gewoon niet nodig het zijn gewoon lafaards die zijn eigen tessen extra aan het vullen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.