Pluimveehouderij

Achtergrond 258 x bekeken 5 reacties

Prijdaling eieren zet door

De prijsdaling van eieren, die vorige week inzette, gaat deze week verder door. Het aanbod van scharreleieren neemt toe, nu de Duitse leghennen weer in productie komen. Duitse leghennenhouders hebben hun kooistallen omgebouwd naar scharrelsystemen of zijn daarmee bezig. Supermarkten en de eierverwerkende industrie grijpen daardoor hun kans om de prijzen te drukken. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren daalt daarom met 20 cent naar € 10,43 per 100 stuks. Bruine kooi-eieren noteren volgens de NOP 25 cent lager met € 7,15 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rene

  Klopt niks van. In duitsland zijn ze nog lang niet klaar met de omschakeling naar alternatieve systemen, daar komt nog bij dat de meeste bedrijven te maken krijgen met opstart problemen.
  Het is gewoon zo degene die de prijs bepalen vinden het nu mooi genoeg geweest met deze hoge prijzen. Ben eerlijk en laat de pluimveehouders ook eens een goed jaar hebben.

 • no-profile-image

  p classens

  Helemaal mee eens rene,handel moet gewoon zorgen dat de prijs stabiel blijft en niet voor een rotte zomerprijs 3 mnd aanbieden en vervolgens de prijs te drukken om de marge te pakken,als je zo de boterham moet verdienen verkoop dan aub je handelsbedrijf aan de pluimveehouders, als we de 10 grootste eierhandelaren overnemen en de directeuren 300.000 euro betalen voor het runnen van bedrijf, dan is dat 3 cent per 100 stuks eieren, denk daar maar eens over na ?????
  DE GROETEN PIET CLASSENS

 • no-profile-image

  henk

  nou piet als dat zo is moeten ze zich diep schamen en laat de nop daar maar eens na kijken jij mag directeur worden dan van eierhandel pluimveehouders nederland . de nma zal het wel afketsen.

 • no-profile-image

  pluimveebedrijfheidelust

  geachte eierhandelaren -pakstationhouders leg die bal eens neer bij de supermarkten !!
  wij zijn de pluimveehouders die onderaan staan en na al die slechte jaren weer wat vlees op ons botten krijgen waarmee we gezamenlijk kunnen investeren in een duurzaam mileu bewuste pluiveehouderij ! dat willen we met zijn allen !
  en heren van de supermarkten: wie investeerd hier het meest ?? en wie heb de meeste marge ??
  zorg voor een evenwicht !! • no-profile-image

  Zents Pluimveebedrijven bv

  leuke stelling Piet, maar wat denk je van het volgende.
  Afgelopen half jaar heeft de pluimveehouder met de grootste snavel twee kwartjes hogere toeslag op de NOP ontvangen, dus zolang de NOP gemanipuleerd wordt door de handel en de NOP zelf niks kan of wil zal ieder het voor zich moeten regelen.
  Voor 30 cent per 100 stuks ben je met 28 pallets al in Berlijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.