Pluimveehouderij

Achtergrond 508 x bekeken 10 reacties

NOP-eierprijs lager door groter aanbod

De NOP-eierprijzen dalen deze week door een groter aanbod. Supermarkten en de verwerkende industrie kopen weliswaar behoorlijk wat eieren, maar het aanbod daarvan is nog groter dan de vraag. Het aantal opgezette Europese leghennen is nu veel groter dan aan het eind van vorig jaar. Daardoor hoeven kopers van eieren niet tot het uiterste te gaan om hun producten te krijgen. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram daalt daardoor met 21 cent naar € 6,94 per 100 stuiks. Bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram noteren 22 cent lager met € 10,21 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  ben het er helemaal mee eens er zijn meer dan voldoende eieren te verkrijgen de chaufeur drinkt hier iedere dag koffie en vraagt dan of we niet even door willen werken want hij moet meer eieren hebben en weet niet waar hij ze moet halen. Derk laat je niet voor de gek houden het zijn gewoon bandieten die de NOP notering maken. gegroet

 • no-profile-image

  Gradus

  De chauffeur komt hier iedere dag om te kijken of er nog eieren zijn, de prijs is vraag en aanbod, dus worden de eieren goedkoper. Wie vormt die NOP-prijs eigenlijk?

 • no-profile-image

  kippetje

  Ook hier houden ze zo ongeveer de trays onder de kip of er nog een ei uitkomt!!!!Hoe kan de prijs nu zakken???Vies luchtje hangt hier omheen!

 • no-profile-image

  wilco van laar

  Het is inderdaad niet nodig dat de eierprijzen nu zakken ! Kijk maar naar de vleeskalverenprijzen,die de laatste jaren goed zijn. Waar vraag en aanbod goed worden gestuurd.

 • no-profile-image

  ik ben gerrit

  het is toch een hele grote dievebende!!

 • no-profile-image

  wakkere kip

  Zolang u uw eieren meegeeft en afwacht wat de handel met de NOP gaat doen, zult u blijven meebetalen aan de miljoenen dierplaatsen die al in handen zijn en nog worden gerealiseerd door de vier grootste Nederlandse pakstations .
  Controle over de produktie en afzet.
  Het enige wat ze straks nog nodig hebben is pluimveehouders die het werk komen doen, want dat gaan ze zelf niet doen, zeker niet op zondag.

 • no-profile-image

  .

  grote schepen kunnen ook vergaan!
  ze nemen hele grote risico"s en dan heb ik het niet over de investeringen die ze doen.

 • no-profile-image

  shitt

  een telefoontje naar Der Spiegel is wel genoeg lijkt me.

 • no-profile-image

  genoeg

  Genoeg eieren beschikbaar met Pasen.

 • no-profile-image

  ik wort ok

  voor deze week ziet het er slecht uit de chauffeur is vanmiddag (woensdag) geweest en ik vroeg of ie alles mee nam.
  ja zieger zit ie, als ut niet op dun bak kon dan moes ut maar in de kabiene. Hij moes ze hebbe en vrijdag avond kwam ie terug um ok wer alle op te laaie

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.