Pluimveehouderij

Achtergrond 216 x bekeken

Krijgen uw dieren wel schoon water?

De kwaliteit van het water is nog steeds ondermaats blijkt uit GD-onderzoek. Ervaar tijdens het symposium Kritisch op diergezondheid zelf waar de risico’s liggen aan de hand van watermonsters uit stallen.

Drinkwaterkwaliteit was in de tijd van de drinkbakken een continue bron van zorg, een zorg die maar ten dele is weggenomen door de introductie van drinklijnen. De kwaliteit van het water is nog steeds ondermaats.
De GD analyseert het drinkwater van veel pluimveebedrijven. Uit dit onderzoek blijkt dat de waterkwaliteit op pluimveebedrijven stijgt, maar toch is circa 19% van de watermonsters minder geschikt en zelfs 24% ongeschikt voor het gebruik bij pluimvee. Een dergelijke waterkwaliteit kan leiden tot darmstoornissen en verminderde technische resultaten.

Ervaar tijdens de infomarkt op het symposium Kritisch op diergezondheid op 13 april in De Reehorst in Ede zelf waar de risico’s liggen aan de hand van door de GD beschikbaar gestelde watermonsters uit pluimveestallen. Leer water goed te beoordelen, hoor waar de risico’s liggen en welke maatregelen u kunt nemen om de kwaliteit doeltreffend te verbeteren.

Foto

Fabian Brockötter

Of registreer je om te kunnen reageren.