Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Werkgroep buigt zich over toekomst Spelderholt

Een werkgroep van de afdeling Livestock Research van Wageningen Universiteit buigt zich over de toekomst van pluimveeonderzoekslocatie Spelderholt.

De werkgroep onderzoekt verschillende alternatieven, waaronder eventuele andere locaties in binnen- of buitenland of mogelijke samenwerkingen. De onderzoekswensen van de pluimveesector en het ministerie zijn daarbij leidend, stelt het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Vertegenwoordigers van de Nederlandse Organisatie voor Pluimveehouders, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders en het PPE zijn daarom bij de werkgroep betrokken. Zij willen het belang van een onderzoekslocatie voor de pluimveesector benadrukken.

Wageningen Universiteit heeft eind 2009 aangekondigd verschillende praktijkcentra, waaronder Spelderholt, te willen sluiten. In maart wordt daar een definitief besluit over genomen. De pluimveesector verzet zich tegen de sluiting. "Spelderholt is als enige en unieke locatie overgebleven voor praktijkonderzoek. Sluiting zou een onomkeerbare weg zijn en het kennisniveau van de sector sterk negatief beïnvloeden", zo schreef het PPE eind 2009 aan Wageningen Universiteit.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    herkauwer

    Nu kippenneuken bij wet verboden wordt, kunnen land en volk best wel verder zonder het Spelderholt!

Of registreer je om te kunnen reageren.