Pluimveehouderij

Achtergrond 168 x bekeken

Prijs vrije vleeskuikens verandert niet

De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens bleven vanavond onveranderd op de pluimveebeurs in Barneveld. Lichte en zware vrije vleeskuikens noteren 78 tot 80 cent per kilo. Duitse pluimveeslachterijen hebben veel behoefte aan levende kuikens. Daardoor moeten Nederlandse slachterijen ook iets harder aan de kuikens trekken om ze aan de slachthaken te krijgen. De opbrengst van pluimveevlees staat echter onder druk. Daardoor staan de rendementen van de slachterijen onder druk. De supermarktketen C1000 heeft besloten om met een beperkt aantal leveranciers zaken te doen. Daardoor mogen enkele pluimveevleesbedrijven geen producten meer aan C1000 leveren. Zij moeten dus nieuwe klanten zoeken. Dat staat een prijsverhoging van pluimveevlees ook nog eens in de weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.