Pluimveehouderij

Achtergrond

Lange file door gekantelde truck met kippen

Een gekantelde vrachtwagen met duizenden kippen heeft vrijdag de hele ochtend en een deel van de middag een lange file veroorzaakt op de snelweg A2 richting Maastricht tussen het knooppunt Vonderen en Born.

Rond half drie vrijdagochtend kiepte de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak om bij een afslag van de A2 bij Born. Dat maakte de politie bekend.

Door de bergingswerkzaamheden moest een rijstrook in zuidelijke richting worden afgezet. Daardoor ontstond een file die opliep tot 15 kilometer op de A2 en op een deel van de A73. De Belgische chauffeur bleef ongedeerd. De helft van de kippen kwam bij het ongeval om het leven. Alle kippen zijn inmiddels afgevoerd door een andere vrachtwagen. Het pluimvee was onderweg naar een vleesverwerkingsbedrijf in de Belgische plaats Maasmechelen.

De vrachtwagen is rond half twee vrijdagmiddag geborgen. Rijkswaterstaat heeft de A2 bij Born rond half drie weer vrij gegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.