Pluimveehouderij

Achtergrond 271 x bekeken

Extra geld voor GD voor kosten pluimveeziekten

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) kent een extra bedrag van 32.000 euro aan de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) toe.

Dat heeft het PPE-bestuur besloten.

Aanleiding zijn de extra kosten die de dienst heeft gemaakt door de uitbraken van infectieuze coryza en salmonella gallinarum in de Gelderse Vallei. Een deel van het bedrag wordt bovendien gebruikt voor een enquête onder pluimveehouders die met één van beide ziektes zijn geconfronteerd.

Daarnaast krijgt de GD 8.300 euro subsidie van het productschap voor onderzoek naar de kalkoenenziekte blackhead. De gezondheidsdienst gaat onder andere onderzoeken of kalkoenen, net als leghennen, met blackhead besmet kunnen zijn zonder klinische verschijnselen te vertonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.