Pluimveehouderij

Achtergrond 167 x bekeken 3 reacties

Eieren over hele linie duurder

De eierprijzen stijgen over de hele linie. Het aanbod van zowel scharrel- als kooieieren is krap. Door het Carnaval is de vraag naar scharreleieren even wat geringer, maar na Carnaval zal die weer toenemen. De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram stijgt zodoende met 17 cent naar € 10,55 per 100 stuks. Deze prijs ligt nog maar 3 cent per 100 stuks lager dan de recordprijs van € 10,58 per 100 stuks aan het eind van vorig jaar.
De verwerkende industrie koopt ook behoorlijk wat eieren, maar vindt het prijsniveau te hoog. Desondanks stijgt de NOP-richtprijs voor bruine kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 36 cent naar € 6,77 per 100 stuks.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  kip

  Hehe is de comissie wakker geworden na vorige week ? nu doorzetten met die nopscharrelnotering ja !! laat je niet onder druk zetten door de handel .

 • no-profile-image

  kip

  nu heeft de nop commissie echt bewezen dat ze vorige week belachelijk gedaan hebben door de notering te laten zakken. Iedereen moet gewoon eens aanvaarden dat de eieren nu goed betaald worden , en dat de producenten hun kost moeten verdienen, de industrie moet deze prijzen aanvaarden en overal doortellen.

 • no-profile-image

  bor

  het verschil met duitsland is nog veel te groot, en daar gaat toch het grootste gros van onze eieren naar toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.