Pluimveehouderij

Achtergrond 185 x bekeken

Contractprijs vleeskuikens gelijk

De basiscontractprijs voor vleeskuikens blijft volgende week onveranderd op 66 cent per kilo. Het aanbod van vleeskuikens is weliswaar klein, maar de vraag ernaar is ook niet groot. De afzet van pluimveevlees loopt moeizaam in Nederland. Alleen met reclame-acties, zoals bij de Plus deze week, kopen consumenten behoorlijk wat pluimveevlees. Duits slachterijen kopen veel Nederlandse levende vleeskuikens. In Duitsland loopt de afzet van pluimveevlees goed. Bovendien willen Duitse slachterijen graag pluimveevlees van Duitse origine verkopen. Duitse supermarkten hebben het liefst een D-stempel op hun pluimveeproducten in hun schappen. De basiscontractprijs ligt deze week 5 cent per kilo lager dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.