Pluimveehouderij

Achtergrond 295 x bekeken

China legt VS importheffing op voor pluimveevlees

China heeft een invoerheffing voor pluimveevlees uit de Verenigde Staten ingevoerd.

Het land verwijt Amerikaanse pluimveevleesbedrijven dat zij pluimveevlees tegen dumpprijzen in China op de markt brengen, omdat zij minder pluimveevlees naar Rusland kunnen exporteren. Dat meldt Agra Europe.

Het Amerikaanse vleesbedrijf Pilgrim’s Pride moet voortaan 80,5 procent invoerheffing betalen om zijn pluimveevlees op de Chinese markt te verkopen. Voor Tyson Foods geldt een importheffing van 43,1 procent om China binnen te komen. De overige Amerikaanse vleesbedrijven die niet met naam genoemd zijn betalen een importtarief van 105,4 procent.

De sancties op de Amerikaanse export van pluimveevlees naar China zijn een flinke strop voor Amerikaanse pluimveevleesbedrijven. Zij exporteren vooral kuikenvoeten naar China. Die kunnen zij op de Chinese markt voor lucratieve prijzen verkopen, omdat Chinezen gek zijn op het eten van voeten en tenen. Elders in de wereld zijn die voeten niet of nauwelijks te verkopen. Voor de vierkantverwaarding van het pluimveekarkas is de export naar China dus zeer belangrijk.

China is het op één na belangrijkste exportland van Amerika voor pluimveevlees. China nam tussen januari en november 2009 ruim 746.000 ton Amerikaans pluimveevlees af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.