Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijzen scharreleieren stijgen langzaam door

De eierprijzen stijgen rustig verder. De vooruitzichten zijn goed al lopen de prijzen niet zo snel op als afgelopen jaar.

De pakstations beschikken nog over genoeg voorraad. Wel zijn de voorraden de afgelopen weken duidelijk kleiner geworden.

In de aanloop naar de kerst is de verwachting dat de prijzen van de scharreleieren verder aantrekken. Het winterse weer zorgt er in Duitsland voor dat de weekmarkten eerder sluiten dan gebruikelijk. Dat bevordert de afzet van eieren in de Duitse supermarkten en dus ook de Nederlandse export.

De kooieieren blijven naar verwachting stabiel vanwege het feit dat de voedingsmiddelenindustrie volgende week een tandje lager gaat draaien. Naar verwachting van de handel gaan de prijzen komende weken zeker niet met grote sprongen omhoog maar is het marktbeeld over het algeheel genomen positief.

Prognose: prijzen scharreleieren stijgen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.