Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Kuikenprijs onverwacht omhoog

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met een halve cent naar 76,5 cent per kilo. Dat is een onverwachte meevaller voor vleeskuikenhouders. De afzet van pluimveevlees loopt niet bijzonder goed. Veel pluimveevleesbedrijven slachten op een lagere capaciteit. Vleeskuikenhouders kunnen de hogere prijs goed gebruiken om hun hogere kosten nog enigszins te compenseren. De basiscontractprijs ligt deze week 10,5 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens blijven volgende week gelijk op 88 tot 90 cent per kilo.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Rekenaar

    dankuwel, slachters. Kunnen we er goed bij hebben hoor. Ga de komende tijd zo door met regelmatig een verhoging, dat is beter dan een poos niks en dan een volle cent. Zo krijgt iederéén zijn deel. Denk aub nu niet dat we tevreden zijn, want het is hangen en wurgen om het hoofd boven water te houden. Over kosten van lease zullen we het maar niet hebben! Toch profiteert u wel van mesters die hun nek op dat vlak uitsteken, anders had u een stuk minder aanbod gehad. Helaas krijgen we er te weinig voor terug en dat is mede uw verantwoording.

  • no-profile-image

    Bert

    Goed gezegd, rekenaar. met de huidige voer en tarwe prijzen hoeven we elkaar niks wijs te maken, dan zal de vleesprijs gewoon omhoog moeten. Belachelijk trouwens dat in een stijgende markt de slachters de vleesprijs bij de reltail maar montjesmaat omhoog krijgen. In een dalende markt kunnen ze wel snel schakelen!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.