Pluimveehouderij

Achtergrond

Hectische rechtenmarkt

Met de jaarwisseling in zicht komen varkenshouders nu toch in actie. Bemiddelaars en handelaars in varkensrechten zijn er druk mee. De prijsverschillen tussen compartimenten Zuid en de compartimenten Oost en Overig lopen op.

In Zuid zakken de leaseprijzen nog steeds. Ze liggen op het niveau van 8 tot 9 euro. In Oost en Overig lopen de prijzen op tot 23 euro in de overige gebieden en 25 euro in oost. Hoe de markt en de prijzen zich zullen ontwikkelen tot aan nieuwjaar is moeilijk in te schatten. Mocht staatssecretaris Bleker onverhoopt toch besluiten de compartimentering tijdelijk op te heffen, verandert het marktbeeld drastisch. De kans dat zoiets gebeurt lijkt echter zeer klein.

De handel in pluimveerechten is veel minder hectisch. In Oost ligt het leaseprijsniveau onder de 2 euro. In zuid is de prijs ‘wat de gek er voor geeft.’

Prognose: zuid dalend oost en overig stijgend

Of registreer je om te kunnen reageren.