Pluimveehouderij

Achtergrond 158 x bekeken 4 reacties

Goede vraag, minder hoge prijzen dan in 2009

De eierprijzen trekken de laatste tijd mooi aan. Vooral de scharreleieren zijn aardig bijgetrokken qua prijs. Oorzaak zijn de groter wordende bestellingen van de supermarkten.

Daardoor schonen de aanwezige voorraden bij grossiers en pakstations aardig op en zit er voor de komende tijd misschien nog een verdere prijsstijging in. Toch zal die naar verwachting niet heel groot meer zijn.

De marktsituatie is duidelijk anders dan vorig jaar. Toen was er nog meer vraag in de aanloop naar de kerstdagen en stegen de prijzen nog veel harder en verder door. Toch lijkt het een goed einde van het jaar te worden voor de eierproducenten. De eieren worden dan niet zo duur als vorig jaar, maar het voer is ook iets goedkoper.

Voor de producenten van kooieieren is het marktbeeld ook niet slecht. De industrie vraagt goed, terwijl ook de afzet naar Afrika mooi loopt. Europese aanbieders zijn goedkoper dan bijvoorbeeld de Brazilianen.

Prognose: licht hogere prijzen

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hein

  Prijs de dag niet voor het avond is

 • no-profile-image

  Bloemendal

  Er wordt gezegd in het artikel dat de voerprijzen lager zijn dan vorig jaar om deze tijd. Daar klopt niets van, legmeel koste vorig jaar rond kerst ongeveer 20 euro per 100kg en nu betalen we rond de 25 euro dus dat is een fors hogere voerrekening.Dus voer is fors duurder in plaats van iets goedkoper.

 • no-profile-image

  Harrij

  Ben het helemaal met je eens bloemendal,auteur als je niet weet hoe het zit,schrijf dan niets.Kijk eens naar de kostprijs verhoging alleen al door het duurder voer.Iedereen buiten de sector leest nu dat we geld verdienen,maar er moet dik geld bij!

 • no-profile-image

  tinus

  voer is niet goedkoper maar veel duurder, wat een enorme onzin

Of registreer je om te kunnen reageren.