Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Contractprijs vleeskuikens omhoog

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar 76 cent per kilo. Vleeskuikenhouders hebben die prijsverhoging hard nodig om hun hoge voerkosten iets te compenseren. Bovendien gebruiken zij met dit koude weer veel energie om hun stallen te verwarmen. Ondanks de prijsverhoging brengen vleeskuikens nog niet de kostprijs op. Supermarkten moeten volgens de vleeskuikensector niet zo stunten met de prijzen van pluimveevlees. Door daarvoor hogere prijzen aan consumenten te vragen kan de opbrengst van vleeskuikens verder omhoog. De prijzen van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgen volgende week met 2 cent naar 88 tot 90 cent per kilo.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rekenaar

    Collega's, wanneer je voerprijs komende ronde bijv. 3 cent stijgt en je mest op een gemiddelde van 2250 gram met een daarbij behaalde VC van 1,68 zal je vleesprijs 5 cent moeten stijgen om het zelfde te verdienen als nu. Wanneer je op dit moment al denkt niet te verdienen is het advies massaal bij de slachterij aan te geven dat je kosten onvoorzien zijn gestegen en dat het contract daarop aangepast moet worden. Dit gebeurd in het bedrijfsleven dagelijks bijvoorbeeld in de transportsector met stijgende brandstofprijzen. Het kan toch niet zo zijn dat de mensen die het meeste werk en risico aan het kuiken hebben met een minimaal of negatief saldo naar huis gestuurd worden.
    Daarom: SCHROOM NIET EN ROEP JE SLACHTERIJ OP TOT VERANTWOORDELIJKHEID!!!!!
    Opschorting van opzet is dan misschien wel een betere optie.

Of registreer je om te kunnen reageren.